logo

В Україні відбувся третій Форум християн-управлінців

24 січня 2021 р. \ оновлено 22 лютого

22 січня в Києві відбувся вже ІІІ Форум християн-управлінців. Його учасниками стали керівники євангельських церков, народні депутати, представники уряду, депутати місцевих рад, а також міські управлінці та очільники громад. На форумі мали слово координатор Всеукраїнського Собору Олександр Турчинов, уповноважений Президента у справах дітей Микола Кулеба, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, народний депутат України Степан Кубів і багато інших.

Після минулих місцевих виборів суттєво зросла представленість євангельських християн на різних щаблях влади. За словами Олександра Турчинова, «близько 300 євангельських християн отримали депутатські мандати обласних, міських, районних рад та рад ОТГ, багато з них стали очільниками міст і об‘єднаних територіальних громад».

На Форумі були представлені напрацювання відомих економістів для розвитку місцевих громад, що допоможе новообраним управлінцям в щоденній роботі. Також піднімалося питання створення по всій Україні в радах різних рівнів депутатських об’єднань «За духовність, моральність та християнський шлях розвитку України». За останні роки ситуація довкола суспільної моралі значно погіршилася (передусім, через вульгаризацію культури і насадження нездорових уявлень про сім’ю і відносини), що впливає і на законодавчі ініціативи. Саме тому християнські об’єднання в органах влади повинні стати тим рупором правди і здорового глузду, який зупинить лихі ініціативи.

Сьогодні Господь дає унікальну можливість християнам у владі змінювати нашу країну на краще, утверджувати та боронити здоровий погляд на суспільство, його цінності та мораль. Але перемога на виборах — це тільки початок, бо попереду багато викликів, завдань і щоденної праці.

Господь дав їм шанс проявити себе якнайкраще, щоб власний приклад свідчив про високі морально-етичні стандарти та Божий порядок; щоб вони стали тими людьми, через яких прийдуть зміни. І це абсолютно можливо, бо європейська історія знає безліч прикладів оновлення і процвітання народів, яке починалося з реформації народу та приходу до влади людей, які спиралися на Слово Боже.

Хоча делегати з’їзду представляли різні гілки влади і різні партії, однак із спільним духом божі люди здатні солити різноманітні середовища в українській владі. Сьогодні на них лежить велика відповідальність і попереду дуже багато роботи, тому християни у владі потребують молитов братів і сестер, бо реальні зрушення можливі тільки з Божою поміччю.