logo

Рада церков заявила про неприпустимість зрівняння одностатевих співмешкань із сімʼєю

15 червня 2023 р. \ оновлено 22 лютого
Зображення: ВРЦіРО.

В Україні триває інформаційна кампанія нав’язування прихильності до законопроекту №9103 про легалізацію одностатевих партнерств. Вона включає і «випадково» сприятливе рішення Європейського суду з прав людини у справі «Маймулахін і Марків проти України», яке полягає у засудженні вітчизняного законодавства за неврахування інтересів гомосексуалістів.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій 14 червня виступила із запереченням ідеї легалізувати так звані одностатеві партнерства. ВРЦіРО наголошує на незмінності заяви 2007 року про засудження явиша гомосексуалізму та апелює до катастрофічної демографічної ситуації:

«Українська держава не може ігнорувати цю демографічну проблему та не може погоджуватися з зовнішнім тиском, спрямованим на підрив сімейних цінностей нашого народу. Ми повинні зберегти нашу націю та забезпечити найкращі умови виховання для українських дітей, включаючи сиріт, у лоні люблячої родини, де присутній як батько, так і мати».

Історія з рішенням ЄСПЛ та нав’язуванням Україні змін у сімейне законодавство тісно пов’язана із загрозою принципам суверенності та фактичної демократії. Рада Церков нагадує, що більшість спорів в ЄСПЛ стосуються російських злочинів та невиконання рішень національних судів, тому найбільшими проблемами в сфері прав людини є російська агресія та відсутність незалежного і справедливого судочинства.

Представники церков наголошують на неприйнятності через одне рішення ЄСПЛ без врахування волі народу: «Як би не хотілося прихильникам гендерної ідеології використати згадане рішення ЄСПЛ та зовнішні впливи, щоб переписати Конституцію України та зруйнувати цінність сімʼї, заснованої на шлюбі чоловіка та жінки, проте лише народ України має суверенне право вирішувати такі питання».

Церкви не вперше засуджують ініціативи депутатів лобіювати скандальний законопроект №9103, яким Інна Совсун (фракція «Голос») та інші законотворці пропонують створити інститут одностатевих партнерств. Визнання тотожності між сім’єю та одностатевим співмешканням суперечить моральним, релігійним нормам і традиціям українського народу. Це прямий крок до знецінення та руйнування інституту сім’ї. Члени ВРЦіРО наголошують на важливості захисту і підтримки сім’ї, що має суттєво вирізняти нас на тлі аморальної агресивної сусідки:

«Важливо підкреслити, що Україна відрізняється від Росії та її геноцидальної ідеології «русскій мір» тим, що наш народ не пустими словами, а жертовними справами засвідчив своє шанобливе ставлення до загальнолюдських релігійних і сімейних цінностей».