logo

Нацисти? Обстріл біля Бабиного Яру російськими солдатами

1 березня 2022 р. \ оновлено 22 лютого

1 березня російська армія обстріляла київську телевежу, яка стоїть поруч з Бабиним Яром, внаслідок чого загинуло 5 людей. Днями раніше, від їх снарядів постраждало місто Умань, де знаходиться могила рабина Нахмана.

Нацисти? Одним з основних наративів Путіна під час антиукраїнської воєнної пропаганди була теза про те, що в Києві правлять «українські нацисти». Тривалий час російська пропаганда годувала розуми свого населення переконанням, що Україну вже взяли в багаторічний полон, і вони йдуть її звільняти. Окрім того, що це обман, і влада в Україні є легітимною, з дозволу президента Росії його армія вчиняє масові атаки на цивільне населення України. Іронічно, це те саме населення, яке вони буцімто рятують, включно з обстрілами лікарень, шкіл, церков та ін.

Цинічність подібної російської пропаганди особливо виявилась під час обстрілів київської телевежі. Телевежа знаходиться біля Бабиного Яру, пам’ятки нацистської жорстокості до євреїв, місцевих жителів, людей з інвалідністю та інших жертв сліпої жорстокості ворога. Внаслідок російських обстрілів Бабиного Яру 2 березня загинуло 5 людей.

Вже одна смерть людини – це забагато. Внаслідок цієї атаки загинуло п’ять.

«Російські окупаційні війська здійснили немислиме – вони розбомбили єврейські могили у Бабиному Яру. Чесно – у мене просто немає слів і немає обурення. Якщо це не фашизм – що тоді таке фашизм?!», – прокоментував подію Геращенко.

Продовжуємо молитву за Україну! Бог дає перемогу!

Молитва за Україну в Єрусалимі біля «Стіни плачу». Джерело: Hananya Naftali.